Gevulde courgette met gerookte zalm, mozzarella en orzo
35 MIN
2 personen
Onze collega-chefs zijn wild van deze zalige combinatie: gerookte zalm, mozzarella en pasta. We zijn overtuigd dat jij ook fan zal zijn. Laat je 't ons weten?
Ingrediënten
1 courgette
125 gr orzo
½ gele ui
1 teentje knoflook
1 kleine broccoli
2 kl bruschetta verde kruidenmix
100 gr gerookte zalm
1 bol mozzarella
olie
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snijd de courgette overlangs doormidden. Schep het vruchtvlees eruit (zie tip). Leg de courgettehelften in een ovenschaal. Giet een flinke scheut olie erover en kruid met zout en zwarte peper. Schuif zo’n 10 min. de oven in.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Hak de ui en knoflook fijn. Verdeel de broccoli in roosjes en hak vervolgens fijn. Verhit een scheutje olie in een ruime pan op middelhoog vuur en f ruit de ui en knoflook in 2 min. glazig. Snijd het vruchtvlees van de courgette in fijne stukjes. Bak zo'n 4-5 min. in de pan samen de broccoli. Kruid met de bruschetta verde, zout en zwarte peper.
Snijd ondertussen de gerookte zalm in fijne reepjes. Scheur de mozzarella in stukjes.
Schep de pasta en de helft van de gerookte zalm bij de groenten en schep goed om. Haal de courgette uit de oven. Schep de orzo in de courgettehelften, schep de overige pasta naast de courgette in de ovenschaal en schik de rest van de gerookte zalm en de mozzarella erop. Kruid met zwarte peper en schuif de ovenschaal met gevulde courgettes nog zo’n 10 min. de oven in.
Haal de courgette uit de oven en serveer meteen. Smakelijk!
TIP: Schep het vruchtvlees uit de courgette met een eetlepel. Dit werkt het makkelijkste én het snelste.