Geroosterde venkel met sinaasappel, mozzarella en fregola sarda

30 MIN
2 personen
Geroosterde venkel met sinaasappel, mozzarella en fregola sarda

Deze verrassende maaltijdsalade zou niet misstaan op de kaart van een hip restaurant. Maar je kan het dus gelukkig thuis ook gemakkelijk maken, voor een fractie van de prijs ;-). Een vegetarisch toppertje: geroosterde venkel met sinaasappel, mozzarella, geroosterde amandelschilfers en fregola sarda. Genieten!

Ingrediënten

  • 2 venkel
  • 1 kl venkelzaad
  • 1 rode ui
  • 2 sticks honing
  • 130 g fregola sarda
  • 2 el amandelschilfers
  • 2 sinaasappels
  • 1 bol mozzarella
  • ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder de groene topjes van de venkel en hou apart voor de afwerking. Verwijder de wortelaanzet van de venkel en snij in plakken van 0,5 cm dik. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de venkelplakken en strooi er de venkelzaadjes over.
  2. Pel de rode ui en snij in partjes. Leg bij de venkel. Meng de olijfolie met de balsamico, de helft van de honing, peper en zout. Druppel deze dressing over de venkel en rode ui. Zet 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de fregola sarda toe en laat 8 minuten koken. Giet af en spoel met heet water.
  4. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de amandelschilfers toe. Rooster ze tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  5. Schil de sinaasappel met een mes en snij er partjes uit tussen de velletjes. Vang het sinaasappelsap dat vrijkomt op. Scheur de mozzarella in stukjes.
  6. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap. Meng de citroenzeste met de rest van de honing, het citroensap, het opgevangen sinaasappelsap en de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  7. Neem een grote schaal en doe er de geroosterde venkel en rode ui in, samen met de fregola sarda en de dressing. Schep voorzichtig om. Schep over op borden, werk af met de stukjes mozzarella, sinaasappelpartjes, de amandelschilfers, de venkeltopjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 858.02 kcal
Koolhydraten 90.94 g
waarvan suikers 24.24 g
Vet 40.04 g
waarvan verzadigd 11.21 g
Proteïnen 28.14 g
Vezels 14.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin