Kaastortellini met tomaat-paprikasaus

20 MIN
2 personen
Kaastortellini met tomaat-paprikasaus

Een heerlijk eenvoudige vegetarische pasta, die je in 20 minuutjes op tafel zet! Lekker smaakvolle tortellini met een zalige tomaat-paprikasaus erbij. Werk af met crunchy pijnboompitten en parmezaanschilfers. Genieten!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 20 g pijnboompitten
  • 500 ml tomatenpassata
  • 250 g tortellini met kaas
  • 10 g bladpeterselie
  • 20 g parmezaanschilfers
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de gele en rode paprika in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat stoven op een matig vuur. Voeg na 3 minuten de paprikablokjes en Italiaanse kruiden toe. Laat opnieuw 5 minuten stoven.
  3. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren.
  4. Voeg de tomatenpassata toe aan de ui en paprika en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortellini beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af.
  6. Hak de bladpeterselie fijn. Voeg de balsamico en suiker toe aan de saus. Kruid met peper en zout en roer om.
  7. Serveer de tortellini met de tomaat-paprikasaus. Werk af met de geroosterde pijnboompitten, parmezaanschilfers en bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 715.91 kcal
Koolhydraten 84.2 g
waarvan suikers 19.57 g
Vet 27.79 g
waarvan verzadigd 3.71 g
Proteïnen 26.09 g
Vezels 13.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin