Kipfricassee met courgette, dragon en kroketten

30 MIN
4 personen
Kipfricassee met courgette, dragon en kroketten

Kipfricassee, het vetarme broertje van de vol-au-vent. Geen ballekes, geen room, wel courgetteplakjes en verse dragon. Smaakbommetje hoor! En dan kunnen er nog kroketjes bij, toch?

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 12 aardappelkroketten
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje dragon
  • 2 el bloem
  • 1 potje zure room
  • 400 ml kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de courgette overlangs in 4 en snij in plakjes. Snij de kip in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de ui, courgetteplakjes en knoflook toe, laat 3 minuten stoven.
  3. Voeg nu de kippenblokjes toe en bak gedurende 5 minuten. Bestrooi de kip met de bloem en laat even meebakken.
  4. Voeg de bouillon toe. Roer goed om.
  5. Laat 10 minuten afgedekt sudderen. Kruid eventueel bij met peper en zout. Snij ondertussen de dragon fijn maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Verwarm de friteuse voor en bak de kroketten.
  6. Zet de pan van het vuur en roer er de zure room en dragon door.
  7. Serveer het stoofpotje van kip met de kroketten. Werk af met de blaadjes dragon.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 742.33 kcal
Koolhydraten 58.2 g
waarvan suikers 12.5 g
Vet 35.61 g
waarvan verzadigd 12.52 g
Proteïnen 45.02 g
Vezels 5.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin