Provençaalse kip

55 MIN
4 personen
Provençaalse kip

Een lekker kruidige stoverij van kip met paprika's en tomaten. Je waant je meteen in Zuiderse sferen! Heerlijk geserveerd met wat rijst.

Ingrediënten

  • 800 g kipfilet, in stukken
  • 3 paprika's, in repen, groen, rood, geel
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 glas witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el oregano
  • 3 takjes dragon
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui met de knoflook aan. Roerbak enkele minuten.
  2. Voeg de stukken kip toe en bak mee goudbruin.
  3. Blus de kip met de wijn en kruid met peper en zout. Voeg er de tomatenblokjes, de paprika's en oregano aan toe en laat nog 40 minuten op zacht vuur sudderen.
  4. Verdeel over de borden en werk af met de dragon.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 405.06 kcal
Koolhydraten 18.39 g
waarvan suikers 9.62 g
Vet 10.52 g
waarvan verzadigd 1.71 g
Proteïnen 50.02 g
Vezels 6.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin