Geroosterde aardperen met feta en dille

40 MIN
4 personen
Geroosterde aardperen met feta en dille

Aardperen hebben een hemelse nootachtige en diepe smaak. En in deze eenvoudige maar overheerlijke bereiding hoef je de aardperen zelfs niet te schillen, handig!

Ingrediënten

  • 500 g aardperen
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 10 g dille, fijngehakt
  • 75 g feta, verkruimeld
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardperen en borstel ze schoon. Je hoeft ze niet te schillen. Snij in plakjes van een halve centimeter.
  2. Doe de aardperen in een kom, samen met de olijfolie, peper en zout. Hussel goed door mekaar en verspreid op een met bakpapier belegde bakplaat. Zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Smelt de boter in een pannetje en voeg de geperste knoflook en fijngehakte dille toe. Giet over de geroosterde aardperen. Serveer met de feta erover gekruimeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 251.96 kcal
Koolhydraten 23.02 g
waarvan suikers 0.72 g
Vet 15.36 g
waarvan verzadigd 8.21 g
Proteïnen 6.03 g
Vezels 0.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin