In de reeks ons perfecte feestmenu vertelden we al hoe we houden van een lekker stuk vlees op tafel. Maar enkel vlees alleen is uiteraard niet genoeg. Wat ons betreft horen daar dan ook minstens 3 verschillende vegetarische groentebereidingen bij! Lekkere (winter)groenten die perfect passen bij een stuk geroosterd vlees, maar ook zo op zich kunnen staan. Zo laat je de vegetariërs aan tafel ook niet in de kou staan. Of wil je vegetariërs helemaal verwennen? Maak dan een geweldige gevulde kerstpompoen!

Een unieke gevulde kerstpompoen


Gevulde kerstpompoen
Een gevulde kerstpompoen, een feest voor elke vegetariër!


Wil je er een vegetarische kerst van maken? Dan is dit gerecht een absolute originele topper: een gevulde kerstpompoen! Je neemt een grote flespompoen, die je opvult met allerlei verschillende groenten. De flespompoen gaat in zijn geheel in de oven (kan je ook op voorhand maken). Als de pompoen klaar is, kan je er mooie plakjes van snijden. Heel feestelijk en overheerlijk! Hét creatiefste vegetarische alternatief op een gevulde kerstkalkoen.

Vegetarische gerechten om te delen


Ontdek deze heerlijke groentebereidingen, die zowel goed gaan met vlees, als elke vegetariër aan tafel dolgelukkig zullen maken!

Geroosterde groenten met ahornsiroop, chili en feta


Geroosterde groenten met ahornsiroop, chili en feta

Lekker warme zoete groentjes zoals pompoen, zoete aardappel en pastinaak die pittig afsmaken. De feta zorgt voor een frisse toets. Heerlijk!

Gepofte bietjes met geitenkaas en komijncrumble


Gepofte bietjes met geitenkaas en komijncrumble

Omdat je de bietjes poft, smaken ze helemaal niet zo naar 'grond', zoals dat wel eens durft zijn bij gekookte of rauwe biet. Een prachtig gerechtje!

Salade van boerenkool, avocado en gember-saliedressing


Salade van jonge boerenkool, avocado en gember-saliedressing

Een heerlijk verrassende salade van jonge blaadjes boerenkool, avocado en een frisse pittige dressing.

15gram kerstspecial

Salade caprese


Salade caprese

Er is salade caprese met tomaat en mozzarella, en dan is er deze salade caprese, met zalig zachte buffelmozzarella, verschillende soorten en kleuren tomaten, kalamata-olijven en basilicum. Mooi en overheerlijk!

Geroosterde aardperen met feta en dille


Geroosterde aardperen met feta en dille

Aardperen hebben een hemelse nootachtige en diepe smaak, en zijn daarom de perfecte begeleider van een stuk geroosterd vlees. En in deze eenvoudige maar overheerlijke bereiding hoef je de aardperen zelfs niet te schillen, handig!

Salade met gekarameliseerde spruitjes


Salade met gekarameliseerde spruitjes

Dit is de perfecte manier om iedereen spruitjes te leren eten. Het ziet er dan ook nog eens prachtig uit!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor je feestmenu? Download onze gratis feestspecial! 


Save