Quinoa taboulé met rode biet

20 MIN
4 personen
Quinoa taboulé met rode biet

Een frisse superfood salade, dit vitaminebommetje met quinoa, rode biet, kerstomaatjes en feta. Een gezonde lunch om mee uit te pakken!

Ingrediënten

  • 200 g quinoa
  • 1 rode biet, in blokjes
  • 12 kerstomaten, gehalveerd
  • 1 limoen, geperst
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 500 ml groentebouillon
  • 6 el olijfolie
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de quinoa samen met de groentebouillon aan de kook. Verlaag het vuur en laat ongeveer 12 minuten garen tot alle bouillon is opgenomen. Roer los met een vork.
  2. Doe de quinoa in een grote kom en laat afkoelen. Roer er voorzichtig de rode biet, de kerstomaten en de feta onder.
  3. Maak een vinaigrette van de olijfolie met het limoensap. Kruid bij met peper en zout.
  4. Meng de vinaigrette onder de quiona-salade en werk af met de koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 500.11 kcal
Koolhydraten 37.03 g
waarvan suikers 3.55 g
Vet 32.59 g
waarvan verzadigd 8 g
Proteïnen 13.88 g
Vezels 4.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin