Pompoen-ovenfrietjes met parmezaan

60 MIN
4 personen
Pompoen-ovenfrietjes met parmezaan

Deze pompoen-ovenfrietjes met parmezaan zijn heerlijk als bijgerecht bij een stuk geroosterd vlees, maar je kan ze ook zo als hapje serveren. Overheerlijk!

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 3 takjes peterselie, fijngehakt
  • 2 kl maïszetmeel
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl knoflookpoeder
  • 1 kl zeezout, grof, fleur de sel

BEREIDING

  1. Schil en ontpit de pompoen en snij in frietjes. Doe de frietjes in een kom met koud water en laat ze een half uurtje weken.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal de frietjes uit het water en dep droog. Meng het maïszetmeel met het knoflookpoeder en het paprikapoeder en doe in een plastieken zakje. Doe de frietjes erbij en schud goed totdat ze helemaal bedekt zijn. Haal ze terug uit het zakje en klop lichtjes af.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de frietjes in 1 laag, besprenkel met olijfolie. Zet 20-25 minuten in de oven. Draai de frietjes halverwege om.
  4. Meng de geraspte parmezaan met de fijngehakte peterselie en het grof zeezout. Haal de frietjes uit de oven en bestrooi ze meteen met de parmezaanmengeling.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 192.04 kcal
Koolhydraten 20.84 g
waarvan suikers 6.62 g
Vet 7.96 g
waarvan verzadigd 2.82 g
Proteïnen 8.13 g
Vezels 2.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin