Gemberkip

155 MIN
4 personen
Gemberkip

Dit gerecht is heel licht verteerbaar, dankzij de vele gember in het gerecht. Door de marinade wordt de kip boterzacht. Serveer met basmatirijst.

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilet, in stukken
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 chilipeper, in reepjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 kl kurkuma
  • voor de marinade

  • 7 cm gember, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 citroen, geperst
  • 1 el zonnebloemolie
  • 15 g koriander, fijngehakt
  • 1 kl chilipoeder

BEREIDING

  1. Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Gebruik slechts de helft van de koriander. Laat hierin de kip enkele uren afgedekt in marineren. Zet in de koelkast.
  2. Stoof de ui zacht in de zonnebloemolie. Kruid met de kurkuma en laat één minuut meebakken. Voeg er de kip aan toe en schenk er meteen ook de marinade over. Laat de kip kleuren.
  3. Doe er de kokosmelk en de chilipeper bij. Verkruimel het bouillonblokje boven het geheel. Breng aan de kook en laat 20 minuten afgedekt koken tot de kip volledig gaar is.
  4. Verdeel het gerecht over de borden en werk af met de rest van de koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 593.13 kcal
Koolhydraten 14.84 g
waarvan suikers 5.43 g
Vet 32.15 g
waarvan verzadigd 20.05 g
Proteïnen 60.49 g
Vezels 3.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin