Meng in een kom de chilipepers met de gember en de knoflook. Roer goed om en doe er het komijnpoeder, het korianderpoeder, het paprikapoeder en 2 eetlepels garam masala bij.
Bak de mosterdzaadjes in 1 eetlepel olijfolie. Zet een spatdeksel op de pan en wacht tot ze ploffen en doe ze bij het gembermengsel. Doe de helft van dit mengsel in een kom en roer er de yoghurt door. Laat hierin de stukken kip 30 minuten marineren.
Laat in dezelfde pan de boter smelten. Stoof hierin 15 minuten de uien en de andere helft van het kruidenmengsel op een laag vuur. Voeg er de tomatenpuree, de cashewnoten en 500 milliliter water aan toe. Breng verder op smaak met een snufje zout. Roer alles goed om en laat enkele minuten sudderen en inkoken tot de gewenste dikte. Laat naast het vuur rusten.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Haal de kip uit de marinade en leg de filets op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de kip 25 minuten gaar in de oven.
Warm de saus opnieuw op en schenk er de room en de rest van de garam masala bij. Kruid af met peper en zout. Haal van het vuur zodra de saus kookt. Voeg er de stukken kip aan toe.
Werk het gerecht af met de fijngehakte koriander en het limoensap.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.