Exotische stoofpot van kip

65 MIN
6 personen
Exotische stoofpot van kip

Ingrediënten

  • 1 braadkip, in stukken
  • 150 g bamboescheuten, in stukjes
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 5 lente-uitjes, in ringen
  • 2 rode pepers, fijngehakt
  • 2 cm gemberwortel, in schijfjes
  • 1 citroen, geraspt
  • 2 limoen, geraspt
  • 6 limoen, geperst
  • 180 g kokosschilfers
  • 500 ml kippenbouillon
  • 500 ml kokosmelk, ongezoet
  • 3 el milde currypasta
  • 3 el glutenvrije sojasaus
  • 3 el vissaus
  • 3 el arachideolie
  • 1 bosje koriander, grof gehakt

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Haal het vet en vel van de stukken kip. Leg even opzij.
  2. Verhit de arachideolie in een grote pan en roer hierin de currypasta los. Voeg de knoflook en de gember toe. Laat al roerend enkele minuten bakken.
  3. Blus de pan met de kippenbouillon en de kokosmelk. Schep er de kip bij samen met de citroen- en limoenzeste, de bamboescheuten en de chilipepers.
  4. Breng aan de kook en laat 45 minuten afgedekt sudderen op een zacht vuur. Schep af en toe het overtollige vet af. Voeg de laatste 5 minuten de vissaus, de sojasaus, de lente-uitjes en het limoensap toe.
  5. Dik de saus aan met de kokosschilfers en warm kort op. Laat even afkoelen naast het vuur tot kamertemperatuur. Verwarm de stoofpot een tweede keer en roer er de koriander door.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 755.64 kcal
Koolhydraten 17.8 g
waarvan suikers 8.83 g
Vet 61.32 g
waarvan verzadigd 37.14 g
Proteïnen 31.88 g
Vezels 6.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin