Gelakte zalm met wokgroenten en rijst

20 MIN
2 personen
Gelakte zalm met wokgroenten en rijst

Een heerlijk eenvoudig wokgerecht, dat toch luxueus proeft, dankzij de heerlijke gelakte zalm. Heel gemakkelijk om klaar te maken, zo goed als geen snijwerk en toch met een schitterend resultaat! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 stick honing
  • 2 zalmfilet
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 lente-uitje
  • 300 g wokmix
  • 2 el arachideolie
  • 2 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Meng de honing met de balsamico, peper en zout. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en wentel ze in deze marinade. Laat rusten in de koeling.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de lente-ui in schuine fijne ringen.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een antikleefpan. Voeg de zalmfilets toe en bak kort op hoog vuur aan elke kant, verlaag dan het vuur en laat 3-4 minuten garen per kant.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in een wok en voeg de wokgroenten en per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 4 minuten en kruid met peper en zout.
  6. Serveer de rijst met de wokgroenten en de gelakte zalm. Werk af met lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 847.12 kcal
Koolhydraten 71.81 g
waarvan suikers 6.31 g
Vet 41.2 g
waarvan verzadigd 8.38 g
Proteïnen 44.11 g
Vezels 6.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin