Gelakte zalm met wokgroenten en rijst

20 MIN
2 personen
Gelakte zalm met wokgroenten en rijst

Een heerlijk eenvoudig wokgerecht, dat toch luxueus proeft, dankzij de heerlijke gelakte zalm. Heel gemakkelijk om klaar te maken, zo goed als geen snijwerk en toch met een schitterend resultaat! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 stick honing
  • 2 zalmfilet
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 lente-uitje
  • 1 zakje wokmix
  • 2 el arachideolie
  • 2 el balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng de honing met de balsamico, peper en zout. Wentel de zalmfilets in deze marinade. Laat rusten in de koeling.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de lente-ui in schuine ringen.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een antikleefpan. Voeg de zalmfilets toe en kort op hoog vuur aan elke kant, verlaag dan het vuur en laat 4 minuten garen op beide kanten.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in een wok en voeg de wokgroenten en per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 4 minuten en kruid met peper en zout.
  6. Serveer de rijst met de wokgroenten en de gelakte zalm. Werk af met lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 884.62 kcal
Koolhydraten 74.06 g
waarvan suikers 6.31 g
Vet 42.45 g
waarvan verzadigd 8.78 g
Proteïnen 47.61 g
Vezels 8.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin