Runderreepjes teriyaki met wokgroenten en rijstnoedels

20 MIN
2 personen
Runderreepjes teriyaki met wokgroenten en rijstnoedels

Een snelle wok met véél smaak, daarvoor gaan we vandaag! Heerlijke sticky runderreepjes met wokgroenten met daarbij lekkere rijstnoedels. Simpel, maar goed. Meer moet dat niet zijn soms, toch?

Ingrediënten

  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 rundersteak
  • 150 g rijstnoedels
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 400 g wokmix
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de lente-ui in ringetjes. Hou het groene en witte deel gescheiden. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en snij ze in reepjes van 0,5 cm dik.
  2. Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en laat 3 minuten koken. Roer regelmatig om. Giet af, spoel met heet water en laat uitlekken.
  3. Doe de knoflook, gember, sojasaus, honing en het witte deel van de lente-ui in een kom en meng goed. Dit is de teriyaki saus.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een wok (of grote pan) en roerbak de wokmix voor 4 minuten. Schep uit de wok en voeg de rest van de arachideolie en de runderreepjes toe. Bak 4 minuten op hoog vuur. Giet de teriyaki saus erbij en voeg de wokmix opnieuw toe. Roerbak nog voor 1 minuut. Kruid met peper.
  5. Serveer de rijstnoedels met de groenten en runderreepjes. Werk af met het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 788.54 kcal
Koolhydraten 79.1 g
waarvan suikers 7.26 g
Vet 25.77 g
waarvan verzadigd 5.14 g
Proteïnen 55.62 g
Vezels 8.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin