Parelcouscous met falafel, geroosterde paprika en rucola

35 MIN
2 personen
Parelcouscous met falafel, geroosterde paprika en rucola

Men noemt parelcouscous ook wel 'ptitim', Israelische couscous of Jeruzalem couscous. Hij is ronder van vorm en voller in de mond dan gewone couscous. De ideale basis in deze kleurrijke (en prachtige!) falafelsalade.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 75 gr rucola
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gr parelcouscous
  • 12 falafelballetjes
  • 1 kl mosterd
  • 10 gr munt
  • olijfolie
  • ½ el honing
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de paprika in stukken van 3-4 cm. Snijd de ui in parten. Schep de ui en paprika op de bakplaat en pers de knoflook erbij. Schep goed onder elkaar en kruid met zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de parelcouscous. Kook volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
  3. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan en bak de falafelballetjes zo’n 5-6 min. op middelhoog vuur. Je kan de falafelballetjes ook in de oven bakken. Voeg in de laatste 15 min. toe aan de bakplaat.
  4. Dressing: meng in een kommetje de mosterd samen met de honing/zoetstof en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  5. Hak de munt fijn. Schep alles onder elkaar met de rucola en serveer. Smakelijk!
  6. TIP: Voeg een scheutje witte wijnazijn toe voor een frisse toets.