Falafel met parelcouscous, geroosterde groenten en muntyoghurt
30 MIN
2 personen
Men noemt parelcouscous ook wel 'ptitim', Israelische couscous of Jeruzalem couscous. Hij is ronder van vorm en voller in de mond dan gewone couscous. De ideale basis in deze kleurrijke (en prachtige!) falafelsalade.
Ingrediënten
½ bussel wortelen
1 rode puntpaprika
2 kl shoarmakruiden
12 falafelballetjes
125 gr parelcouscous
½ teentje knoflook
10 gr munt
125 gr volle yoghurt
olijfolie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Halveer de wortelen in de lengte (schillen hoeft niet). Snijd de puntpaprika in lange stukken. Schik op de bakplaat en kruid met shoarmakruiden, zout, zwarte peper en een likje olijfolie. Hussel goed door elkaar en schuif 20-25 min. in de oven tot de groenten mooi geroosterd zijn. Schik de falafelballetjes de laatste 15 min. mee in de oven (zie tip).
Breng intussen een pot gezouten water aan de kook voor de parelcouscous. Kook in zo'n 8 min. al dente en giet af.
Dressing: pers de knoflook. Hak de munt fijn. Meng de knoflook en munt (houd een beetje apart voor de afwerking) door de yoghurt en breng op smaak met zout, zwarte peper en een likje olijfolie.
Schep de parelcouscous in een diep bord. Schik de geroosterde groenten en falafel erbij. Sprenkel de dressing erover en werk af met de rest van de munt. Smakelijk!
TIP: Hou je van extra crispy? Bak de falafelballetjes in de friteuse, 4-5 min. op 175°C.