Gnocchi gratin bolognaise

30 MIN
2 personen
Gnocchi gratin bolognaise

Spaghetti bolognaise maakt iedereen wel eens (wekelijks?) klaar. Maar af en toe mag het eens iets anders zijn, toch? We bedachten een originele variatie met gnocchi, de Italiaanse aardappelkussentjes. Laat samen met de bolognaisesaus en geraspte kaas gratineren, heerlijk!

Ingrediënten

  • 250 g gnocchi
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 40 g gratinkaas
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml rode wijn
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olijfolie in een grote pan die ook in de oven mag. (Wanneer je die niet hebt, kan je het gerecht later ook nog overscheppen in een ovenschotel). Stoof de ui 2 minuten tot ze glazig worden. Voeg de knoflook toe en laat ook 1 minuut mee stoven.
  4. Voeg het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak het vlees gaar. Voeg de rode wijn toe (dit is optioneel) en laat inkoken. Voeg dan de tomatenblokjes en de suiker toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus 5 minuten pruttelen en roer er dan de gnocchi door. Haal de pan van het vuur. Wanneer je geen pan hebt die in de oven mag, is dit het moment dat je het gerecht overschept in een ovenschotel. Bestrooi met de gratinkaas en zet nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Pluk ondertussen de blaadjes bladpeterselie.
  6. Serveer de gratin bolognaise met de peterselieblaadjes erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 967.51 kcal
Koolhydraten 105.06 g
waarvan suikers 14.32 g
Vet 34.71 g
waarvan verzadigd 12.45 g
Proteïnen 50.15 g
Vezels 8.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin