Gegrilde paprikapuree met tonijnburgers

30 MIN
2 personen
Gegrilde paprikapuree met tonijnburgers

We maken een heerlijke aardappelpuree met gegrilde paprika en originele tonijnburgers. Lekker zuiders, lekker licht en het hele gezin zal ervan meesmullen. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1 bio-ei
  • 2 el paneermeel
  • 10 g krulpeterselie
  • 3 el melk
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Snij de paprika's in 4 stukken en verwijder de zaadjes. Leg ze naast elkaar op een ovenrooster, met de schil naar boven. Zet ze 18 à 20 minuten onder de grill, tot de schil zwartgeblakerd is.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Laat de tonijn goed uitlekken. Kluts het (de) ei(eren). Meng de tonijn met 1/4de van de olijfolie, de helft van de knoflook, de fijngesneden ui, het ei (de eieren) en het paneermeel in een schaal. Kruid met peper en zout. Zorg dat er geen grote stukken tonijn meer in zitten. Vorm per persoon 1 burger van het tonijnmengsel. Knijp er eventueel nog vocht uit.
  4. Haal de gegrilde paprika's uit de oven en doe ze in een kom. Bedek de kom met plastiekfolie en laat de paprika's 5 minuten rusten, zo zal de schil er straks makkelijk af te halen zijn.
  5. Snij de peterselie fijn.
  6. Verwijder de schil van de paprika's, hou per persoon 1 plakje opzij en mix de rest van de paprika samen met de rest van de knoflook tot een puree met een staafmixer. Snij de apart gehouden stukjes in blokjes.
  7. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de paprikapuree, de paprikablokjes, de helft van de olijfolie, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
  8. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de tonijnburgers 3 minuten aan elke kant.
  9. Serveer de paprikapuree met de tonijnburgers en werk af met de fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 629.88 kcal
Koolhydraten 67.53 g
waarvan suikers 13.86 g
Vet 19.55 g
waarvan verzadigd 3.6 g
Proteïnen 39.59 g
Vezels 13.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin