Tonijnballetjes in tomaat-paprikasaus met linguine

25 MIN
2 personen
Tonijnballetjes in tomaat-paprikasaus met linguine

We hebben onze favoriet 'balletjes in tomatensaus' een leuke twist gegeven met deze originele en vooral lekker sappige tonijnballetjes. Daarbij komt een kruidige tomaat-paprikasaus met Provençaalse kruiden en linguine. Een gerecht dat je zo naar een zonnig terrasje aan de Middellandse zee katapulteert.

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 10 g krulpeterselie
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  2. Snij de uien fijn en pers de knoflook. Schil de paprika met een dunschiller en snij in fijne blokjes. Verhit 1/3de van de olijfolie in een pan en stoof de helft van de ui en de helft van de knoflook gedurende 3 minuten. Voeg de Provençaalse kruiden en de paprikablokjes toe en stoof opnieuw voor 3 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen op een matig vuur.
  3. Laat de tonijn goed uitlekken en meng het samen met 1/3de van de olijfolie, de rest van de knoflook, de rest van de fijngesneden ui, het ei (de eieren) en het paneermeel in een schaal. Kruid met peper en zout. Zorg dat er geen grote stukken tonijn meer in zitten. Vorm balletjes van het tonijnmengsel. Knijp er eventueel nog vocht uit.
  4. Snij de peterselie fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de tonijnballetjes rondom.
  5. Serveer de linguine met de tomaat-paprikasaus en de tonijnballetjes. Werk af met fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 933.03 kcal
Koolhydraten 106.29 g
waarvan suikers 23.95 g
Vet 30.59 g
waarvan verzadigd 5.4 g
Proteïnen 51.37 g
Vezels 13.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin