Tonijnballetjes met ratatouille en orzo

30 MIN
2 personen
Tonijnballetjes met ratatouille en orzo

Wil je vis verkocht krijgen aan de kinderen? Dan trek je ze gegarandeerd over de streep met deze 'balletjes in tomatensaus' met krokant gebakken tonijnballetjes in een smaakvolle ratatouille saus. Verrassend, gemakkelijk en klaar in een half uurtje!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 125 g orzo
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1 bio-ei
  • 2 el paneermeel
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de courgette in blokjes. Verhit 1/3de van de olijfolie in een pan en stoof de helft van de ui en de knoflook gedurende 3 minuten. Voeg de Provencaalse kruiden, de courgetteblokjes en de paprikablokjes toe en stoof opnieuw voor 3 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen op een matig vuur.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af.
  3. Laat de tonijn goed uitlekken. Kluts het (de) ei(eren). Meng de tonijn met 1/3de van de olijfolie, de rest van de fijngesneden ui, het ei (de eieren) en het paneermeel in een schaal. Kruid met peper en zout. Zorg dat er geen grote stukken tonijn meer in zitten. Vorm met vochtige handen balletjes van het mengsel. Knijp er eventueel nog vocht uit.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de tonijnballetjes rondom.
  5. Serveer de orzo met de ratatouille en de tonijnballetjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 740.84 kcal
Koolhydraten 70.96 g
waarvan suikers 17.72 g
Vet 28.93 g
waarvan verzadigd 4.95 g
Proteïnen 44.86 g
Vezels 9.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin