Tonijnburgers met rodepaprikasaus en aardappelwedges

25 MIN
2 personen
Tonijnburgers met rodepaprikasaus en aardappelwedges

Scoor op originaliteit met deze Zuiderse tonijnburgers, in een hamburgerbroodje met pittige rodepaprikasaus en krokante aardappelwedges voor erbij. Totaal anders als een klassieke hamburger en toch ook oh zo lekker.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1 bio-ei
  • 2 el paneermeel
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 25 g rucola
  • ½ kl cayennepeper
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in dikke frieten (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aardappelwedges. Bedruppel de aardappelwedges met 1/4de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep halfweg om.
  2. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Verhit 1/4de van de olijfolie in een kookpotje en voeg de helft van de sjalot, de helft van de knoflook en de rode paprikablokjes toe. Laat op een laag vuur zachtjes stoven, een tiental minuten.
  3. Laat de tonijn goed uitlekken. Kluts het (de) ei(eren). Meng de tonijn met 1/4de van de olijfolie, de rest van de knoflook, de rest van de fijngesneden sjalot, het ei (de eieren) en het paneermeel in een schaal. Kruid met peper en zout. Zorg dat er geen grote stukken tonijn meer in zitten. Vorm per persoon 1 burger van het tonijnmengsel. Knijp er eventueel nog vocht uit.
  4. Leg de hamburgerbroodjes 4 minuten mee in de oven om op te warmen.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de tonijnburgers, 3 minuten per kant. Keer ze voorzichtig om.
  6. Mix de gestoofde paprika met een staafmixer tot een dikke saus. Voeg, indien nodig, enkele eetlepels water toe. Voeg de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt), peper en zout toe.
  7. Verdeel de rucola over de hamburgerbroodjes. Leg er de tonijnburgers op en schep er wat van de paprikasaus over. Dek de hamburgers af en serveer met de aardappelwedges en de rest van de paprikasaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 827.25 kcal
Koolhydraten 77.77 g
waarvan suikers 8.87 g
Vet 36.87 g
waarvan verzadigd 5.59 g
Proteïnen 42.45 g
Vezels 10.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin