Gegrilde halloumi met couscous

25 MIN
4 personen
Gegrilde halloumi met couscous

Halloumi is een stevige witte kaas die niet smelt, perfect om te grillen dus. Geserveerd met couscous en kerstomaatjes en munt is dit een lekker fris gerecht.

Ingrediënten

  • 300 g couscous
  • 500 g kerstomaten, gehalveerd
  • 1 limoen, geraspt
  • 450 g halloumi, in plakken
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes munt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de couscous gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Leg de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met een eetlepel olijfolie. Zet 10 minuten in de oven. Kruid nadien af met peper en zout.
  4. Roer de couscous los met een vork. Meng er de limoenzeste onder en besprenkel met een eetlepel olijfolie, peper en zout. Voeg de kerstomaatjes toe.
  5. Bestrijk de halloumiplakjes met een eetlepel olijfolie. Grill ze aan beide kanten een minuutje krokant.
  6. Verdeel de couscous over de borden en leg er de halloumi bij. Werk af met een takje munt en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 773.24 kcal
Koolhydraten 62.44 g
waarvan suikers 5.3 g
Vet 40.85 g
waarvan verzadigd 19.63 g
Proteïnen 35.41 g
Vezels 4.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin