Gegrilde halloumi met kruidige couscous

20 MIN
2 personen
Gegrilde halloumi met kruidige couscous

Een echte Midden-Oosterse topper met lekkere gegrilde halloumi kaas en kruidige couscous met peterselie, munt, granaatappel en kerstomaatjes. Ook lekker als barbecue salade!

Ingrediënten

  • 200 g kerstomaten
  • 220 g halloumi
  • 10 g bladpeterselie
  • 10 g munt
  • 1 granaatappel
  • 1 limoen
  • ½ groentebouillonblokje
  • 150 g couscous
  • ½ el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de kerstomaatjes. Snij de halloumi in plakjes. Snij de peterselie en munt fijn. Haal de pitjes uit de granaatappel. Rasp de zeste van de limoen en pers het sap eruit.
  2. Kook 250 milliliter water en los er een half bouillonblokje in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen.
  3. Leg de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met een halve eetlepel olijfolie. Zet 10 minuten in de oven. Kruid nadien af met peper en zout.
  4. Roer de couscous los met een vork. Meng er de limoenzeste en het sap onder en kruid met peper en zout. Voeg de kerstomaatjes, de helft van de granaatappelpitjes en de fijngehakte kruiden toe.
  5. Grill de halloumi aan beide kanten in een hete grillpan.
  6. Verdeel de couscous over de borden en leg er de halloumi bij. Werk af met de rest van de granaatappelpitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 778.57 kcal
Koolhydraten 78.3 g
waarvan suikers 17.41 g
Vet 33.73 g
waarvan verzadigd 18.3 g
Proteïnen 35.7 g
Vezels 6.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin