Parelcouscous met halloumi

20 MIN
4 personen
Parelcouscous met halloumi

Parelcouscous is gelukkig tegenwoordig gemakkelijk bij ons in de winkel te vinden! Deze grotere bolletjes hebben wat meer 'beet' als de klassieke couscous. Het past heerlijk bij gebakken halloumi met granaatappel. Toppertje uit het Midden-Oosten!

Ingrediënten

  • 450 g halloumi
  • 250 g parelcouscous
  • 1 komkommer
  • 250 g kerstomaten
  • ½ granaatappel
  • 10 g dille
  • 10 g koriander
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de parelcouscous beetgaar.
  2. Snij de komkommer in blokjes. Halveer de kerstomaatjes. Snij de koriander en dille fijn. Maak de pitjes van de granaatappel los. Meng alles door de parelcouscous.
  3. Voeg de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de halloumi in plakjes en dan in reepjes. Verhit olijfolie in een antikleefpan en bak de reepjes halloumi en serveer ze bovenop de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 732.5 kcal
Koolhydraten 54.62 g
waarvan suikers 6.34 g
Vet 40.47 g
waarvan verzadigd 19.67 g
Proteïnen 34.04 g
Vezels 5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin