Gegrilde kip met limoenblaadjes

20 MIN
4 personen
Gegrilde kip met limoenblaadjes

Deze Vietnamese kippenboutjes worden gemarineerd met o.a. geurige limoenblaadjes, en dan gegrild, en worden dan geserveerd met een zalige pindasaus.

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten, uitgebeend
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 stengels citroengras, fijngehakt
  • 4 limoenblaadjes, fijngehakt
  • 4 el vissaus
  • 1 kl rietsuiker
  • 1 el olie, plantaardig
  • 1 kl vijfkruidenpoeder
  • 1 kl kurkuma
  • snufje zeezout
  • Pindasaus

  • 2 stengels citroengras, fijngehakt
  • 1 el ongezouten pinda, geroosterd en fijngehakt
  • 1 kl currypasta, rood
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el olie, plantaardig
  • snufje rietsuiker
  • snufje zeezout

BEREIDING

  1. Kruid de kippenbouten in een kom met limoenblaadjes, vijfkruidenpoeder, citroengras, vissaus, knoflook, rietsuiker, kurkumapoeder, sjalot en een snufje zeezout. Je kan de kip enkele uren laten marineren of meteen gebruiken.
  2. Bak de kip aan beide kanten gaar in olie.
  3. Stoof voor de pindasaus het citroengras samen met de currypasta in de olie. Schenk er de kokosmelk bij en kruid met rietsuiker en zeezout. Doe er de pindanoten bij.
  4. Snijd de kip in repen en serveer met de warme pindasaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 488.16 kcal
Koolhydraten 11.86 g
waarvan suikers 5.51 g
Vet 21.77 g
waarvan verzadigd 8.19 g
Proteïnen 62.01 g
Vezels 0.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin