Zalm met curryaardappelen en een raita van rode biet

30 MIN
2 personen
Zalm met curryaardappelen en een raita van rode biet

Dit Indisch geïnspireerd gerecht is lekker fris en voedzaam. Raita is een bekende yoghurtsaus uit de Indiase keuken, het frist je gerecht helemaal op.

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 250 g rode bieten
  • 1 lente-uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes munt
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 el currypoeder
  • 2 zalmfilet
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes 8 minuten in gezouten water en giet af.
  2. Snij de rode bieten in blokjes en snij het lente-uitje in ringetjes. Pers het teentje knoflook. Hak de muntblaadjes fijn.
  3. Meng de rode bieten met de yoghurt, de knoflook, de lente-uitjes, de helft van de munt en 1 eetlepel olijfolie. Kruid de raita bij met peper en zout.
  4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes krokant. Bestrooi met de kerriepoeder.
  5. Kruid de zalmfilets met peper en zout en bak ze in een pan met de velkant eerst, en dan nog heel kort aan de andere kant in 1 eetlepel olijfolie.
  6. Verdeel de zalmfilets met de aardappelblokjes over de borden. Schep er de raita bij en werk af met de rest van de munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 759.79 kcal
Koolhydraten 45.84 g
waarvan suikers 11.68 g
Vet 46.53 g
waarvan verzadigd 8.39 g
Proteïnen 36.74 g
Vezels 8.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin