Gefrituurde tofu met sojasaus-citroengras dressing

10 MIN
2 personen
Gefrituurde tofu met sojasaus-citroengras dressing

Tofu smaakt heerlijk als je ze frituurt, en er dan deze frisse sojasaus-citroengras dressing bij serveert. Een perfect Aziatisch en vegetarisch hapje!

Ingrediënten

  • 250 g tofu, in grote stukken
  • Sojasaus-citroengras dressing

  • 1 el lente-uitje, fijngesnipperd
  • 3 kl citroengras, fijngehakt
  • 1 el limoensap
  • 1 el glutenvrije sojasaus
  • 1 kl sesamolie

BEREIDING

  1. Verwarm de friteuse voor op 180°C.
  2. Frituur de plakken tofu 2 tot 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd in kleine, hapklare blokjes.
  3. Meng voor de vinaigrette het limoensap met de sojasaus en het citroengras. Werk af met de lente-ui en sesamolie.
  4. Dip de blokjes tofu in de vinaigrette.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 195.46 kcal
Koolhydraten 5.87 g
waarvan suikers 2.73 g
Vet 10.22 g
waarvan verzadigd 1.66 g
Proteïnen 16.14 g
Vezels 6.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin