Zongedroogde tomaten uit de oven

10 MIN
4 personen
Zongedroogde tomaten uit de oven

Heb je ooit al eens zelf zongedroogde tomaatjes (in de oven weliswaar) gemaakt? Ze zijn echt zo heerlijk en veel lekkerder dan die uit de supermarkt!

Ingrediënten

  • 8 pruimtomaten, ontveld en in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml olijfolie
  • 2 takjes oregano
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 90 °C.
  2. Leg de tomatenpartjes naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk ze met een beetje olijfolie en zet ongeveer 6 uur in de oven tot ze klaar zijn. Laat ze nadien afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Neem een pot en strooi er wat peper en zout in. Doe er de knoflook en oregano bij en tenslotte de tomaten. Vul de pot met olijfolie tot de tomaten onderstaan. Sluit de pot af en zet in de koelkast tot gebruik.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 601.65 kcal
Koolhydraten 7.9 g
waarvan suikers 2.46 g
Vet 62.91 g
waarvan verzadigd 9.09 g
Proteïnen 2.43 g
Vezels 2.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin