Witte visfilet met zoete aardappelpuree, spitskool en tomatensalsa

30 MIN
2 personen
Witte visfilet met zoete aardappelpuree, spitskool en tomatensalsa

Een overheerlijk koolhydraatarm gerecht rijk aan verschillende smaken: gebakken witte visfilet met zachte, zoete aardappelpuree, gestoofde spitskool en een frisse tomatensalsa. Lekker genieten!

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • ½ limoen
  • 3 zoete aardappelen
  • ½ spitskool
  • 2 witte visfilets
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de tomaat in blokjes. Snij de sjalot fijn. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Doe de sjalot in een kommetje en voeg het limoensap en de olijfolie toe. Voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Schep om.
  2. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  3. Snij de spitskool in fijne reepjes. Smelt de helft van de boter in een grote pan en voeg de spitskool toe. Roerbak 8-10 minuten tot de spitskool gaar is en lichtjes begint te kleuren. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
  5. Smelt de rest van de boter in een pan. Dep de visfilets droog en kruid met peper en zout. Leg de visfilets in de pan en bak ze 2-3 minuten per kant.
  6. Schep de zoete aardappelpuree op de borden. Leg de visfilets erbovenop. Schep er de spitskool en tomatensalsa bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 466.41 kcal
Koolhydraten 26.72 g
waarvan suikers 10.37 g
Vet 25.35 g
waarvan verzadigd 10.81 g
Proteïnen 32.55 g
Vezels 6.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin