Visnuggets met peultjes en een Aziatisch sausje

30 MIN
2 personen
Visnuggets met peultjes en een Aziatisch sausje

Deze visnuggets zijn lekker sappig en heel erg makkelijk om te maken, zonder dat je hoeft te frituren! Een echt Aziatisch toppertje!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 koolvisfilets
  • 8 el panko
  • 20 g gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl chilivlokken
  • 2 el rijstazijn
  • 100 g peultjes
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el arachideolie
  • 1½ kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de koolvisfilets in blokjes van ongeveer 3 centimeter. Doe de panko in een kom en kruid met peper en zout. Voeg de visstukjes toe en meng goed om. Zorg dat alle stukken bedekt zijn met panko.
  3. Schil en rasp de gember. Meng met de sojasaus, de chilivlokken (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de suiker en de helft van de rijstazijn. Meng tot een dipsausje.
  4. Verhit een grote pan op een hoog vuur met de helft van de arachideolie en voeg de peultjes toe. Roerbak 3 minuten en schep ze uit de pan. Houd warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in de pan. Bak de visnuggets rondom krokant en goudbruin.
  6. Voeg de rest van de rijstazijn bij de rijst en roer goed, zodat de rijst mooi aan mekaar kleeft.
  7. Verdeel de rijst over de borden met de visnuggets en de peultjes. Werk af met het sesamzaad en serveer met de Aziatische dipsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 694.53 kcal
Koolhydraten 83.19 g
waarvan suikers 8.12 g
Vet 22.38 g
waarvan verzadigd 3.74 g
Proteïnen 38.06 g
Vezels 4.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin