Lentesoepje met broccoli en doperwten

25 MIN
4 personen
Lentesoepje met broccoli en doperwten

Maak eens een origineel fris soepje met broccoli en vers gedopte erwtjes. Lekker met een toefje zure room of zachte kaas in.

Ingrediënten

  • 1 broccoli, in roosjes
  • 300 g doperwten
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1½ l groentebouillon
  • 30 g lichte roomkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 handvol basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie.
  2. Voeg de broccoli toe en stoof even mee aan. Schenk er dan de groentebouillon bij.
  3. Breng aan de kook en laat 10 minuten afgedekt sudderen op een zacht vuur. Voeg dan de doperwtjes toe. Laat opnieuw enkele minuten doorwarmen.
  4. Voeg de basilicum toe. Laat enkele blaadjes apart voor de afwerking.
  5. Mix de soep fijn met een staafmixer. Roer er de lichte roomkaas door en kruid bij met peper en zout.
  6. Verdeel de soep over de borden en werk af met de overige basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 143.59 kcal
Koolhydraten 11.22 g
waarvan suikers 5.12 g
Vet 6.67 g
waarvan verzadigd 2.24 g
Proteïnen 7.74 g
Vezels 6.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin