Cannelloni 4 fromaggi

50 MIN
4 personen
Cannelloni 4 fromaggi

Wat kan de Italiaanse keuken toch goed zijn in haar eenvoud! Pasta, tomatensaus en kaas. Meer dan deze heilige drievuldigheid heb je niet nodig om tal van heerlijke vegetarische combinaties te maken zoals deze makkelijke cannelloni quattro fromaggi.

Ingrediënten

  • 12 cannelloni
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 30 g basilicum
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 100 g ricotta
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 100 g mozzarella, geraspt
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Stoof samen aan in olijfolie. Voeg de passata toe. Laat de saus 15 min. pruttelen, kruid met peper en zout.
  2. Snij 2/3de van het basilicum fijn. Meng de kazen (hou de helft van de mozzarella apart) en meng er het fijngesneden basilicum door en kruid met peper. Vul de cannelloni met de kaasmengeling met behulp van een spuitzak.
  3. Schep de helft van de tomatensaus in een ovenschaal. Leg de cannelloni naast elkaar in de schaal. Lepel de rest van de tomatensaus erover. Bestrooi met de rest van de mozzarella. Zet 30 min. in een oven van 180 °C. Serveer met blaadjes basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 492.17 kcal
Koolhydraten 35.07 g
waarvan suikers 8.31 g
Vet 25.66 g
waarvan verzadigd 13.86 g
Proteïnen 28.83 g
Vezels 3.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin