Flammkuchen met gehakt en courgette

25 MIN
2 personen
Flammkuchen met gehakt en courgette

Flammkuchen is de pizza van de Elzas. We maken vandaag een originele versie die aan lente doet denken: met gebakken gehakt en prachtige courgettelinten. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 takjes tijm
  • 300 g gemengd gehakt
  • ½ citroen
  • 250 g ricotta
  • 1 courgette
  • 1 vel pizzadeeg
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Pers de knoflook. Snij de sjalot fijn. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de sjalot en knoflook toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan het gehakt toe. Bak 5 minuten. Schep regelmatig om. Kruid met peper en zout.
  3. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Doe de ricotta in een kom. Voeg de tijm en citroenzeste toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om.
  4. Trek met een dunschiller lange dunne linten van de courgette. De zachte kern van de courgette heb je niet nodig.
  5. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het ricottamengsel. Schep hierop het gebakken gehakt. Drapeer de courgettelinten erbovenop, zodat ze niet 'plat' liggen. Kruid met wat peper en zout en zet 13 à 14 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Haal de flammkuchen uit de oven, snij in stukken, bedruppel met wat citroensap naar smaak en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 846.25 kcal
Koolhydraten 52.7 g
waarvan suikers 17.59 g
Vet 48.95 g
waarvan verzadigd 22.01 g
Proteïnen 48.47 g
Vezels 4.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin