Pizza met kruidige ricotta en gegrilde groenten

25 MIN
2 personen
Pizza met kruidige ricotta en gegrilde groenten

Een originele versie van een 'pizza bianco', dat is een pizza met witte topping (in tegenstelling tot de klassieke tomatensaus). In dit geval kruidige ricotta. Het past overheerlijk bij de gegrilde groenten en de rucola waarmee de pizza wordt afgewerkt. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 100 g ricotta
  • 2 tomaten
  • 1 pizzadeeg
  • 25 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette en aubergine in plakjes. Bestrijk ze met de olijfolie en grill ze in een grillpan. Kruid met peper en zout.
  2. Meng de Italiaanse kruiden, peper en zout door de ricotta. Snij de tomaten in plakjes.
  3. Leg het pizzadeeg op een bakplaat en bestrijk met de kruidige ricotta. Beleg het deeg met de plakjes gegrilde courgette en aubergine en de tomaten. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Beleg de pizza met rucola, snij in stukken en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 558.24 kcal
Koolhydraten 48.53 g
waarvan suikers 12.92 g
Vet 30.57 g
waarvan verzadigd 10.08 g
Proteïnen 19.82 g
Vezels 6.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin