Flammkuchen met spek en ui

25 MIN
2 personen
Flammkuchen met spek en ui

Flammkuchen is de pizza van de Elzas. We maken vandaag de klassieke versie, met room met knoflook, belegd met gerookte spekblokjes en rode ui. Daarbij een fris slaatje met klassieke Franse vinaigrette. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 brikje lichte room
  • 1 vel pizzadeeg
  • 2 takjes tijm
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • ½ sjalot
  • 1 zakje slamix
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Pers de knoflook. Snij de rode ui in ringen.
  2. Doe de lichte room in een kommetje en voeg per persoon 1 el water en de knoflook toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om.
  3. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het roommengsel. Schik hierop de gerookte spekblokjes en uiringen. Leg er de takjes tijm bij. Kruid met wat peper en zout en zet 13 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snij de sjalot fijn. Doe in een kommetje, samen met de wittewijnazijn en suiker en meng. Voeg de mosterd toe, meng en voeg dan in een straaltje de extra vierge olijfolie toe, tot je een dressing hebt. Kruid met peper en zout.
  5. Haal de flammkuchen uit de oven, snij in stukken. Meng de dressing door de slamix. Serveer samen met de flammkuchen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 879.54 kcal
Koolhydraten 45.64 g
waarvan suikers 15.53 g
Vet 56.33 g
waarvan verzadigd 39.9 g
Proteïnen 28.2 g
Vezels 4.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin