Flammkuchen met brie en witloof

25 MIN
2 personen
Flammkuchen met brie en witloof

Vandaag gaan we op uitstap naar de bergen, met een flammkuchen. Zo wordt de pizza van de Elzas genoemd. We maken een originele versie met witloof, brie, honing, tijm, walnoten en veldsla voor erbij. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 3 stronkjes witloof
  • 50 g veldsla
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g walnoten
  • 100 g brie
  • 1 rode ui
  • 1 brikje lichte room
  • 1 vel pizzadeeg
  • 2 takjes tijm
  • 1 stick honing
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  2. Snij het witloof overlangs in 4. Smelt de boter in een pan en bak het witloof 2 minuten op een matig vuur. Keer halverwege om. Voeg dan per persoon 2 eetlepels water toe, kruid met peper en zout en zet een deksel op de pan. Laat 5 minuten garen op een zacht vuur.
  3. Was de veldsla en laat uitlekken. Pers de knoflook. Hak de walnoten grof. Snij de brie in plakjes. Snij de rode ui in plakjes.
  4. Doe de lichte room in een kommetje en voeg per persoon 1 koffielepel water en de knoflook toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om.
  5. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het roommengsel. Schik hierop het witloof, de brie en de rode ui. Rits de blaadjes van de takjes tijm erover. Bedruppel met de honing. Strooi er ook de walnoten over. Kruid met wat peper en zout en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en peper en zout. Doe de veldsla in een kom.
  7. Haal de flammkuchen uit de oven, snij in stukken. Meng de dressing door de veldsla. Serveer samen met de flammkuchen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 875.43 kcal
Koolhydraten 50.06 g
waarvan suikers 17.39 g
Vet 60.4 g
waarvan verzadigd 27.48 g
Proteïnen 31.68 g
Vezels 7.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin