Flammkuchen met brie en witloof

25 MIN
2 personen
Flammkuchen met brie en witloof

Vandaag gaan we op uitstap naar de bergen, met een flammkuchen. Zo wordt de pizza van de Elzas genoemd. We maken een originele versie met witloof, brie, honing, tijm, walnoten en veldsla voor erbij. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witloof
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g walnoten
  • 100 g brie
  • ½ rode ui
  • 1 brikje lichte room
  • 1 vel pizzadeeg
  • 2 takjes tijm
  • 1 stick honing
  • 1 zakje veldsla
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de stronkjes witloof toe. Laat 5 minuten koken. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 230 °C. Pers de knoflook. Hak de walnoten grof. Snij de brie in plakjes. Snij de rode ui in plakjes.
  3. Doe de lichte room in een kommetje en voeg per persoon 1 kl water en de knoflook toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om.
  4. Dep de stronkjes witloof droog. Halveer ze in de lengte.
  5. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het roommengsel. Schik hierop het witloof, de brie en de rode ui. Leg er de takjes tijm bij. Bedruppel met de honing. Strooi er ook de walnoten over. Kruid met wat peper en zout en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en peper en zout. Doe de veldsla in een kom.
  7. Haal de flammkuchen uit de oven, snij in stukken. Meng de dressing door de veldsla. Serveer samen met de flammkuchen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 793.2 kcal
Koolhydraten 48.09 g
waarvan suikers 15.57 g
Vet 52.74 g
waarvan verzadigd 22.59 g
Proteïnen 30.71 g
Vezels 6.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin