Eénpotspasta pomodori met mozzarella

20 MIN
2 personen
Eénpotspasta pomodori met mozzarella

Voor de liefhebbers van salade caprese: een heerlijke pastaversie in een héél gemakkelijk en snel éénpansgerecht! Ale ingrediënten gaan samen in 1 kookpot, zodat de smaken mooi vermengd geraken. Een vegetarische toppasta die wel eens een nieuwe favoriet zou kunnen worden!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g zongedroogde tomaten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 g spaghetti
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 g kerstomaten
  • 10 g basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 1½ el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet en kookpot met deksel klaar.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pot op een middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe. Laat 2 minuten stoven. Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
  4. Schenk per persoon 250 milliliter heet water in de pot en verkruimel er de groentebouillon bij. Breng aan de kook.
  5. Zet het vuur wat zachter en voeg de spaghetti toe. Voeg de tomatenblokjes, suiker en zongedroogde tomaten toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en zet 9 minuten een deksel op de pot.
  6. Halveer ondertussen de kerstomaten. Pluk de blaadjes basilicum, leg ze op elkaar en snij in fijne reepjes. Scheur de mozzarella in stukjes.
  7. Haal het deksel van de pan, roer er de kerstomaten door en laat nog 3 minuten pruttelen.
  8. Serveer de pasta met de mozzarella en de basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 739.11 kcal
Koolhydraten 87.51 g
waarvan suikers 17.15 g
Vet 27.69 g
waarvan verzadigd 10.08 g
Proteïnen 29.6 g
Vezels 9.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin