Spaghetti met romige citroensaus en frisse salade

20 MIN
2 personen
Spaghetti met romige citroensaus en frisse salade

Een echte goede pasta heeft niet veel nodig... Zoals hier, enkel een heerlijke romige citroensaus en wat parmezaan en knapperige groenten. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 1 citroen
  • ½ groentebouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 10 g bieslook
  • 1 komkommer
  • 30 g hazelnoten
  • 1 zakje gemengde sla
  • 40 g parmezaanschilfers
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten. Giet de pasta af.
  2. Was de citroen goed en rasp de schil. Breng 50 milliliter water per persoon aan de kook in een sauspannetje en los er de groentebouillon in op. Voeg de room en de citroenzeste toe, kruid met peper en zout en meng goed. Laat op een zacht vuur de saus 5 minuten indikken.
  3. Snij de bieslook fijn. Pers de helft van de citroen. Meng de olijfolie met het citroensap, de helft van de bieslook en peper en zout. Trek met een dunschiller fijne linten van de komkommer en rol ze op. Hak de hazelnoten grof.
  4. Meng de pasta met de romige citroensaus en roer er de rest van de bieslook door. Doe de gemengde salade in een kom en leg er de komkommerrolletjes en grofgehakte hazelnoten bij. Overgiet met de dressing. Strooi er de parmezaanschilfers over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 762.18 kcal
Koolhydraten 78.87 g
waarvan suikers 12.59 g
Vet 36.31 g
waarvan verzadigd 12.28 g
Proteïnen 27.27 g
Vezels 7.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin