Eenpotspasta met pancetta en zongedroogde tomaten

20 MIN
2 personen
Eenpotspasta met pancetta en zongedroogde tomaten

Voor deze originele pasta doe je alle ingrediënten samen in 1 kookpot en laat je het vuur het werk doen. Slechts 5 minuutjes snijwerk en 15 minuten later heb je een heerlijke pot pasta met de overheerlijke smaken van zoutige pancetta, zongedroogde tomaatjes, rucola en mozzarella. Een pasta 'dolce far niente'.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • ½ groentebouillonblokje
  • 100 g pancetta, in fijne plakjes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 200 g volkoren penne
  • 125 g mozzarella
  • 25 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in plakjes. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Verkruimel de bouillon.
  2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Voeg de ui en pancetta toe en roerbak 2 minuten. Voeg dan de zongedroogde tomaten, bouillon, oregano en volkoren penne toe en voeg per persoon 300 milliliter warm water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken. Roer regelmatig om. Snij de mozzarella in blokjes.
  3. Er zou nog een klein bodempje kookvocht moeten overblijven, dit is de saus. Roer de rucola en mozzarella door de pasta, breng op smaak met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 841.34 kcal
Koolhydraten 74.72 g
waarvan suikers 10.32 g
Vet 42.47 g
waarvan verzadigd 15.69 g
Proteïnen 32.79 g
Vezels 14.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin