Romige penne met prei en champignons

15 MIN
2 personen
Romige penne met prei en champignons

Een heerlijke, snelle pasta voor op koude dagen: romige penne met prei en champignons, op smaak gebracht met tijm en knoflook. Heel gemakkelijk om klaar te maken en bovendien in 15 minuten op tafel te zetten. Een vegetarisch toppertje!

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 250 g champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 3 prei
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een grote pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de penne en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Snij de champignons in plakjes, pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de helft van de boter in de pan en voeg de champignons, tijm en knoflook toe. Was en snij ondertussen de prei in ringen en voeg de prei toe aan de pan met de champignons. Voeg ook de rest van de boter toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan per persoon 5 eetlepels van het kookvocht van de pasta toe.
  4. Roer goed om en verkruimel er de groentebouillon bij. Laat 3 minuten stoven en voeg de lichte room toe. Laat nog 2 minuten doorwarmen.
  5. Proef de saus en kruid met peper en zout. Roer er de penne door. Serveer en werk af met parmezaanschilfers.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 871.26 kcal
Koolhydraten 93.88 g
waarvan suikers 24.06 g
Vet 36.37 g
waarvan verzadigd 20.95 g
Proteïnen 34.48 g
Vezels 19.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin