Net zoals je volkoren en wit brood hebt, is er ook volkoren en witte pasta. Het principe is wat hetzelfde: ook voor volkoren pasta worden de volledige graantjes gebruikt. Bij witte pasta wordt het vliesje van de tarwe eerst verwijderd, maar daar zitten net veel goede, gezonde voedingsstoffen in. Volkoren pasta is daardoor wat donkerder, maar dus ook voedzamer, gezonder en een 'trage suiker', waardoor je dus langer verzadigd blijft. Volkoren pasta heeft een lichte nootachtige smaak.

De boodschap is dus duidelijk: zet gerust wat vaker volkoren pasta op het menu! We helpen je graag op weg met deze toppers, maar uiteraard kan je in elk pastagerecht de pastasoort vervangen door een volkoren exemplaar!


Volkoren spaghetti met kip, prei en salie


Volkoren spaghetti met kip, prei en salie
Een lekker bordje comfort food, dat toch ook voedzaam is, deze volkoren spaghetti met een heerlijk romige preisaus met stukjes gebakken kip en krokante salie om het af te werken. Eenvoudig om te maken, met een maximum smaakeffect. Heerlijk herfstig! Bekijk recept



Volkoren pastaschotel met bloemkoolsaus, prei, ham en kaas


Volkoren pastaschotel met bloemkoolsaus, prei, ham en kaas
We haalden onze inspiratie bij de klassieker 'macaroni met kaas en ham', maar maken er een gezondere versie van! Met volkoren penne, bloemkoolsaus in plaats van bechamelsaus en ook nog met extra prei toegevoegd. En natuurlijk afgewerkt met een heerlijk kaaskorstje. Zó lekker dat je instant de klassieker vergeet. Bekijk recept



Volkoren penne met pompoensaus en geitenkaas


Volkoren penne met pompoensaus en geitenkaas
Een heerlijk herfstige pasta met een verrassende pompoensaus die we op smaak brengen met het fantastische Marokkaanse kruid ras el hanout. Daarbij komt frisse geitenkaas en krokante pompoenpitten. Een vegetarische topper! Bekijk recept



Volkoren spaghetti met snelle ragu en wortelen


Volkoren spaghetti met snelle ragu en wortelen
Deze ragu is de originele bolognaisesaus, maar dan in een snelle versie! Lekker vullend met de volkoren spaghetti erbij. Bekijk recept



One pot pasta met chorizo, kerstomaatjes en spinazie


One pot pasta met chorizo, kerstomaatjes en spinazie

Volkoren penne, chorizo, kerstomaatjes en spinazie gaan allemaal samen in 1 kookpot en sudderen tot een heerlijk éénpansgerecht, met smaken die allemaal perfect bij elkaar passen! Heel weinig werk, gemakkelijk en klaar in 15 minuten. Zo gemakkelijk kan lekker koken zijn! Bekijk recept



Volkoren spaghetti met broccoli, chili, citroen en mozzarella


Volkoren spaghetti met broccoli, chili, citroen en mozzarella
Hou je van eenvoudige, snelle pastagerechten die barsten van smaak? Dan hebben we het ideale gerecht voor jou! Heerlijke volkoren spaghetti met beetgare broccoliroosjes en daarbij een heerlijke dressing met citroen, chili en knoflook. Een volledige bol mozzarella maakt van dit eenvoudige gerecht een feestmaal! Bekijk recept



Kip caprese met penne


Kip caprese met penne
Voor deze kip caprese vullen we de kipfilets met een heerlijke mengeling van zongedroogde tomaatjes, mozzarella en basilicum en garen die dan in de oven, yum! Bekijk recept



Eenpotspasta met pancetta en zongedroogde tomaten


Eenpotspasta met pancetta en zongedroogde tomaten
Voor deze originele pasta doe je alle ingrediënten samen in 1 kookpot en laat je het vuur het werk doen. Slechts 5 minuutjes snijwerk en 15 minuten later heb je een heerlijke pot pasta met de overheerlijke smaken van zoutige pancetta, zongedroogde tomaatjes, rucola en mozzarella. Een pasta 'dolce far niente'. Bekijk recept



Penne peperonata


Penne peperonata
Peperonata is een heerlijke pastasaus op basis van gebakken paprika's. Heerlijk zoet en zacht van smaak. Een vegetarische en lichte topper! Bekijk recept



Penne all'arrabiata met aubergine en courgette


Penne all'arrabiata met aubergine en courgette
Penne all'arrabiata is één van de klassieke Italiaanse pasta's, met een pittige tomatensaus. Wij zijn echt fan van deze saus, maar soms mogen er al eens wat meer groenten bij. We geven de klassieker een upgrade met courgette en aubergine, 2 Zuiderse groenten die het prima doen in een tomatensaus. Proef het vooral zelf! Bekijk recept