Lamsspiesjes met munt dipsaus

20 MIN
4 personen
Lamsspiesjes met munt dipsaus

Deze pittig gekruide lamsspiesjes zijn ideaal als aperitiefhapje met de feestdagen. Deze Griekse specialiteit is lekker met een dipsaus van munt.

Ingrediënten

  • 400 g lamsgehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngensipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el citroensap
  • 2 el yoghurt
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el munt
  • 1 kl cayennepeper
  • ½ kl komijnpoeder
  • zout

BEREIDING

  1. Meng het lamsgehakt met de lente-uitjes, de yoghurt, een half teentje knoflook, het citroensap en de komijnpoeder. Meng goed met vochtige handen.
  2. Maak 12-15 langwerpige balletjes van het gehakt en prik ze op houten spiesjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de lamsspiesjes rondom goudbruin.
  4. Meng de Griekse yoghurt met de overige knoflook, de munt, de cayennepeper en het zout.
  5. Serveer de lamsspiesjes met de dipsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 286.38 kcal
Koolhydraten 4.02 g
waarvan suikers 3.04 g
Vet 21.14 g
waarvan verzadigd 7.22 g
Proteïnen 20.39 g
Vezels 0.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin