Stoofpot van kalkoen met tomaten en olijven

25 MIN
4 borden
Stoofpot van kalkoen met tomaten en olijven

Een lekker zomers stoofpotje van kalkoen met tomaten en olijven, geserveerd met rijst. Je maakt het makkelijk en snel klaar.

Ingrediënten

  • 600 g kalkoenfilet, in stukken
  • 250 g langkorrelrijst
  • 300 g kerstomaten, gehalveerd
  • 1 ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 180 g groene olijven, ontpit
  • 180 ml witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 25 g peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Kruid de blokjes kalkoen met peper en zout. Bak ze aan beide kanten goudbruin in de olijfolie. Haal uit de pan en laat rusten.
  3. Stoof de ui in dezelfde pan 5-6 minuten tot deze zacht is. Voeg er de kerstomaten, de olijven en de knoflook aan toe. Laat 2 minuten bakken.
  4. Schep de kalkoenblokjes terug in de pan en schenk er de wijn bij. Laat 4-6 minuten sudderen tot de kalkoen gaar is en de saus wat ingedikt is.
  5. Verdeel het stoofpotje met de rijst over de borden. Werk af met de peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 579.1 kcal
Koolhydraten 55.56 g
waarvan suikers 3.22 g
Vet 16.49 g
waarvan verzadigd 2.84 g
Proteïnen 40.7 g
Vezels 4.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin