Curry van kip met koriander

20 MIN
4 personen
Curry van kip met koriander

Een lekker pittige, maar romige curry van kip. Heerlijk gekruid met verse koriander en limoenblaadjes. Dit Aziatische gerecht zet je snel en makkelijk op tafel!

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 200 g sperziebonen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 chilipepers, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 el gember, geraspt
  • 2 kl vissaus
  • 125 ml kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el olie
  • 40 g koriander
  • 4 limoenblaadjes

BEREIDING

  1. Doe de ui, gember, knoflook en koriander in een blender. Voeg er de vissaus, de limoenblaadjes en de chilipepers aan toe en mix fijn tot een pasta.
  2. Verhit de olie in een pan en voeg de currypasta toe. Laat 5 minuten stoven. Roer hieronder de kip. Overgiet met de kippenbouillon en de kokosmelk en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 20 minuten sudderen.
  3. Voeg de sperziebonen toe en laat nog 5 minuten sudderen. Verdeel het gerecht over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 309.21 kcal
Koolhydraten 8.85 g
waarvan suikers 4.08 g
Vet 16.13 g
waarvan verzadigd 10.22 g
Proteïnen 31.84 g
Vezels 3.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin