Courgettespaghetti met gerookte zalm en citroenroomsaus

20 MIN
2 personen
Courgettespaghetti met gerookte zalm en citroenroomsaus

De lente op je bord in een fris, verrassende en ook nog eens lekker licht gerecht? Dan hebben we een heerlijk gerecht voor jou in petto! We maken courgettenoedels met een heerlijk frisse citroenroomsaus en daarbij plakjes gerookte zalm. Geniet van deze heerlijke koolhydraatarme maaltijd in het voorjaarszonnetje!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • ½ citroen
  • 10 g bieslook
  • 2 cups roomkaas
  • 150 g gerookte zalm
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
  2. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap. Snij de bieslook in fijne ringetjes. Doe het citroensap en de -rasp, de roomkaas en per persoon 2 eetlepels water in een steelpannetje. Meng goed en warm zachtjes op, laat de saus niet koken. Kruid met peper en zout en roer er 3/4de van de bieslook door.
  3. Snij de gerookte zalm in fijne reepjes.
  4. Meng de citroenroomsaus met de courgettespaghetti. Schep over in diepe borden en verdeel er de gerookte zalm over, kruid met peper. Werk af met de rest van de bieslook en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 384.1 kcal
Koolhydraten 16.94 g
waarvan suikers 15.83 g
Vet 24.72 g
waarvan verzadigd 7.24 g
Proteïnen 22.69 g
Vezels 4.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin