Zalm en courgettenoedels met citroen-knoflook botersaus

20 MIN
2 personen
Zalm en courgettenoedels met citroen-knoflook botersaus

Dit is werkelijk een zalig koolhydraatarm gerecht: gebakken zalm met courgettenoedels en een heerlijk citroen-knoflook botersausje erbij. Wat een fantastisch smaakbommetje! Lekker licht genieten...

Ingrediënten

  • 2 zalmfilet
  • 2 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 kl chilivlokken
  • 3 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Dep de zalmfilets droog en kruid ze met peper en zout. Smelt de helft van de boter in een antikleefpan en bak de zalmfilets 3-4 minuten per kant.
  2. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes.
  3. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de citroen en pers de aangegeven hoeveelheid sap. Hak de bladpeterselie fijn.
  4. Schep de zalm uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Smelt de rest van de boter in de pan waarin je de zalm gebakken hebt. Voeg de citroenzeste, de knoflook, de bladpeterselie en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roer goed om en voeg dan de courgettenoedels toe. Roerbak 5 minuten tot de courgettenoedels gaar zijn. Voeg het citroensap naar eigen smaak toe en kruid royaal met peper en zout.
  5. Serveer de courgettenoedels met de gebakken zalm. Lepel er de rest van de botersaus over.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 621.73 kcal
Koolhydraten 18.79 g
waarvan suikers 16.89 g
Vet 44.8 g
waarvan verzadigd 19.31 g
Proteïnen 35.37 g
Vezels 4.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin