Krokante kalfszwezeriken met tuinkruiden

25 MIN
4 personen
Krokante kalfszwezeriken met tuinkruiden

Kalfszwezeriken zijn een echte delicatesse voor fijnproevers. Wij bakken ze lekker krokant, geserveerd met een fris sausje van tuinkruiden.

Ingrediënten

  • 600 g kalfszwezeriken
  • ½ citroen, geperst
  • 50 g bloem
  • 4 klontjes boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • 2 el oregano, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de zwezeriken 5 minuten in gezouten water. Spoel af onder koud water en verwijder het vliesje en het vet van het vlees.
  2. Haal de kalfszwezerikken door het bloem en kruid bij met peper en zout. Bak het vlees goudbruin in 2 klontjes boter.
  3. Schep het vlees uit de pan en laat rusten.
  4. Doe het citroensap met de rest van de boter in de pan. Roer los met de bakresten. Meng er de tuinkruiden door en stoof ze tot een sausje. Kruid bij met peper en zout.
  5. Snijd het vlees in plakjes en verdeel over de borden. Overgiet met de saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 364.27 kcal
Koolhydraten 14.4 g
waarvan suikers 0.48 g
Vet 20.15 g
waarvan verzadigd 12.04 g
Proteïnen 30.73 g
Vezels 2.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin