Courgettekoekjes met munt-yoghurtdip en pastinaakfrietjes

25 MIN
2 personen
Courgettekoekjes met munt-yoghurtdip en pastinaakfrietjes

Heb je al eens courgettekoekjes geproefd? Ze zijn verbazend gemakkelijk om te maken en smaken overheerlijk! We serveren er een fris munt-yoghurtsausje en krokant gebakken pastinaakfrietjes bij. Met deze vegetarische topper kan je vermoedelijk zelfs de kleinsten aan tafel heel blij maken!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 1 courgette
  • 2 bio-eieren
  • 30 g gratinkaas
  • 10 g munt
  • 1 sjalot
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el plantaardige olie
  • 4 el bloem
  • 3 el melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de pastinaakfrietjes. Besprenkel met de helft van de plantaardige olie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Rasp de courgette met een grove rasp. Het zachte, middenste gedeelte van de courgette(s) heb je niet nodig.
  3. Meng de bloem met de melk en de eieren. Klop goed los zodat er geen klonters meer zijn. Roer er de geraspte courgette en gratinkaas door. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de munt en sjalot fijn. Meng de Griekse yoghurt met de sjalot, munt, extra vierge olijfolie en peper en zout.
  5. Verhit de rest van de plantaardige olie in een antikleefpan en schep hoopjes van het courgette-beslag in de pan. Laat 2 minuten bakken aan elke kant. Serveer met de yoghurtdip en de pastinaakfrietjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 729.17 kcal
Koolhydraten 58.8 g
waarvan suikers 17.08 g
Vet 42.99 g
waarvan verzadigd 10.12 g
Proteïnen 22.34 g
Vezels 9.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin