Quinoa met tomaten-groentensaus en fetakoekjes

25 MIN
2 personen
Quinoa met tomaten-groentensaus en fetakoekjes

Een origineel gerecht dat barst van de Mediterraanse smaken! Voedzame quinoa met een rijke tomaten-groentensaus, op smaak gebracht met harissa en daarbij originele, zelfgemaakte fetakoekjes. Dat kan niet anders dan lekker zijn, een vegetarisch toppertje!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 130 g quinoa
  • 150 g feta
  • 1 bio-ei
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl harissa
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el olijfolie
  • 4 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika en courgette in blokjes van gelijke grootte. Pers de knoflook.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de blokjes rode paprika en courgette toe, samen met de knoflook. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur.
  3. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  4. Verkruimel de feta met je handen in een kom. Meng er het ei (de eieren) en de bloem door, tot een kleverig deeg. Kruid met peper.
  5. Voeg nu de tomatenblokjes en per persoon 2 eetlepels water toe aan de groenten. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten pruttelen op een matig vuur. Kruid met zout en de harissa (voeg minder toe als je niet van pittig houdt).
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en schep er hoopjes van het feta-mengsel in. Strooi er de sesamzaadjes over. Laat ze 3 minuten bakken en schep dan om en laat nog 2 minuten aan de andere kant bakken.
  7. Serveer de quinoa met de tomaat-courgettesaus en de fetakoekjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 911.26 kcal
Koolhydraten 84.07 g
waarvan suikers 19.63 g
Vet 47.6 g
waarvan verzadigd 16.19 g
Proteïnen 37.51 g
Vezels 11.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin