Vegetarisch, vegan, een alternatief voor de koolhydraatrijke versie of gewoon een manier om wat meer groentjes binnen te smokkelen? Dan zijn smakelijke krokante groenterösti’s en groenteburgers iets wat je zeker eens moet proberen.

Ze kunnen gemaakt worden met geraspte wortel, pastinaak, kikkererwten of courgettes. Er is natuurlijk wel een bindmiddel nodig. Als je een mengeling maakt met bloemige aardappels dan is het zetmeel ervan al voldoende. Maar was de aardappels zeker niet, want dan spoel je het zetmeel weg. Eieren, kaas, bloem, maiszetmeel, melk en paneermeel kunnen ook helpen om een mooi aaneenklevend resultaat te krijgen.

Verhit wat olie in een antikleefpan en bakken maar.

Varkenshaasje met pastinaakrösti en waterkers

Varkenslapje met pastinaakrösti en waterkers
Zin in een heerlijk bordje comfort food, dat toch niet te zwaar is? Dit varkenshaasje in een heerlijk romige mosterdsaus met originele rösti van pastinaak en aardappel met peperige waterkers erbij. Origineel, lekker licht en klaar in minder dan een half uur, dat zal smaken! Zin in? Bestel dit gerecht deze week bij de 15gram Foodbox

Wortelburgers met feta en zoete aardappelfrietjes

Wortelburgers met feta en zoete aardappelfrietjes
Een verrassende en originele veggie burger die je zelf maakt: heerlijke Midden-Oosters getinte wortelburgers in een broodje met feta, een yoghurtsausje, gekaramelliseerde rode ui en zoete aardappelfrietjes voor erbij. Lekker! Bekijk recept

Wortelburgers met couscous en feta

Wortelburgers met couscous en feta
Veggie delight in een heerlijk Midden-Oosters bordje! We maken zelf kruidige wortelburgers met sesamzaad en ras el hanout. Daarbij komt een frisse couscous op smaak gebracht met tomaat, sjalot, munt en feta. Een heerlijke combinatie die ook niet-vegetariërs zal bekoren! Bekijk recept

Torentjes van wortelkoekjes, gegrilde aubergine en mozzarella

Torentjes van wortelkoekjes, gegrilde aubergine en mozzarella
Vegetarisch eten kan een feest zijn! Dat bewijzen deze prachtige torentjes van krokant gebakken wortelkoekjes met daarbij plakjes gegrilde aubergine waar de mozzarella mooi over smelt. Daarbij komt veldsla met een frisse zoet-zure dressing. Heerlijk licht en een feest voor het oog! Bekijk recept

Courgettekoekjes met munt-yoghurtdip en pastinaakfrietjes

Courgettekoekjes met munt-yoghurtdip en pastinaakfrietjes
Heb je al eens courgettekoekjes geproefd? Ze zijn verbazend gemakkelijk om te maken en smaken overheerlijk! We serveren er een fris munt-yoghurtsausje en krokant gebakken pastinaakfrietjes bij. Met deze vegetarische topper kan je vermoedelijk zelfs de kleinsten aan tafel heel blij maken! Bekijk recept

Courgettekoekjes met gerookte zalm en munt-yoghurtsaus

Courgettekoekjes met gerookte zalm en munt-yoghurtsaus
Kleurrijk, fris en lekker gezond: ontdek dit heerlijke koolhydraatarme receptje met zalige homemade courgettekoekjes, gerookte zalm, veldsla en een fris munt-yoghurtsausje voor erbij. Klaar in 20 minuten en smullen maar! Bekijk recept

Rösti-worteltorentjes met vegan burger en Provençaalse tomaat

Rösti-worteltorentjes met vegan burger en Provençaalse tomaat
Origineel, kleurrijk en lekker licht, zo hebben we onze vegetarische gerechten graag! We maken torentjes van wortel-aardappelrösti's in combinatie met een vegan burger. Daarbij komen Provençaalse tomaten en frisse veldsla. Groenten boven in dit zalige gerecht! Bekijk recept

Pittige falafelburgers met rijstnoedels

Pittige falafelburgers met rijstnoedels
Falafel zijn gefrituurde vegetarische balletjes op basis van kikkererwten. Deze burgertjes kan je gemakkelijk in de pan bakken, veel gezonder dan gefrituurd! Bekijk recept